22:29
День української писемності

         Мова найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Мова – це не просто спосіб спілкування, а щось більше.

         9 листопада, День української писемності та мови – свято, яке було встановлене наказом Президента України в 1997 році на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Преподобного Нестора – Літописця і починається писемна українська мова.

         До Дня української писемності і мови у школі була проведена святкова лінійка, метою якої було показати красу і багатство рідної мови розкрити її необхідність у житті людини, виховувати любов і повагу до рідного слова. На ній прозвучала пісня «Мова єднання», яку в слід за виконавцями, ученицями 7 класу, підхопила вся школа; читалися напам’ять вірші про мову; учень 7 класу підготував презентацію про Нестора – Літописця.

         Цього ж дня о 11.00 учні 5-9 класів вкотре написали Всеукраїнський диктант національної єдності. Він став для всіх не лише можливістю перевірити свої знання з української мови, а й нагодою відчути себе частиною великої нації. 

Переглядів: 389 | Додав: Yulia | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar