23:04
Практичний семінар голів шкільних методичних об'єднань класних керівників

      9 грудня  2014 року на базі школи відбувся практичний семінар голів шкільних методичних об'єднань класних керівників   району на тему: «Використання ІКТ у роботі класного керівника для формування свідомого громадянина, патріота рідної землі, носія народних традицій». 

      Семінар розпочався хвилиною мовчання біля шкільного стенду “А подвиг героїв навіки в серцях...”. Учасники заходу відвідали шкільну  експозицію “З історії села П'ятидні та школи”, виставку виробів членів  гуртка “Дивосвіт” та “Образотворче мистецтво” (керівники Яким'юк О.М., Серпухова В.О.) .

      “Використання ІКТ у роботі класного керівника” – тема виступу  заступника директора з навчально-виховної роботи О.А. Шуби. Досвідом сфери застосування та можливостей ІКТ у своїй роботі поділилась з колегами класний керівник 9 класу  А. О. Миляновська.

     У ході круглого столу “Виховний потенціал ІКТ у патріотичному вихованні учнівської молоді” учасники семінару наголошували, що перехід до інформаційного сусупільства, поширення засобів  інформаційно-комунікаційних технологій в освіті диктують необхідність пошуку нових підходів, формування нових моделей виховання з використанням засобів ІКТ.

      У практичній частині семінару керівники МО мали змогу переглянути урок мужності  “Минуть роки, минуть віки, а подвиг житиме завжди” (кл. керівник О.М. Якимюк) та літературний журнал для старшокласників “Душа поетова святая живе в святих його речах”, який підготували вчителі української мови та літератури А. О. Миляновська , О. А.Демчук. 

     У підсумках семінару Л.І. Яцюк, методист районного методичного кабінету,  наголосила, що сьогодні важливо відтворити в українському суспільстві почуття істинного патріотизму як духовно-моральної та соціальної цінності, сформувати в молоді громадсько активні, соціально значущі якості і важливим елементом цього процесу є ІКТ. 

      Для учасників семінару були підготовлені методичні рекомендації з даної проблеми.

Переглядів: 440 | Додав: Yulia | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar