12:05
Тиждень початкових класів та молодого вчителя

Тиждень початкових класів та молодого вчителя

   У ЗОШ І-ІІ ст. с. П’ятидні з 15 по 19 лютого 2016 року пройшов тиждень початкових класів та молодого вчителя. Цей період був дуже насичений різними уроками, виховними заняттями, конкурсами, майстер-класами.

   15-16 лютого досвідчені вчителі: Смольська В.М., Фісюк Б.В., Хиць С.П. провели відкриті уроки для молодих педагогів та студентів-практикантів Володимир-Волинського педколеджу, які проходять у нашій школі педпрактику. Класоводи обрали теми уроків при проведенні яких молоді вчителі зазвичай стикаються з труднощами. Хиць С.П. представила урок української мови у 2 класі по темі «Урок розвитку зв’язного мовлення «Удосконалюю текст»».

   

   А Смольська В.М. у 3 класі – урок позакласного читання на тему «Мати наша – Україна».

Класовод 4 класу Фісюк Б.В., використовуючи ІКТ, продемонстрував, у якій нестандартній формі можна провести підсумковий урок природознавства за розділом «Природа материків та океанів».

   15 лютого молодий вчитель, класовод 1 класу, провела відкритий урок навчання грамоти по темі: «Закріплення звукового значення букви «ж». Опрацювання української казки «Лисичка та Журавель». Прислів’я». Присутні на уроці: вчителі-класоводи, вихователь ГПД, адміністрація школи, студенти-практиканти, побачили, що педагог працює творчо, на уроці було багато різноманітних форм роботи, але найбільш захоплююче пройшла інсценізація казки «Лисичка та Журавель».

16 лютого члени ШМО початкових класів, адміністрація школи, практиканти мали змогу оцінити роботу молодих педагогів Луцюк Ю.О. та Ляшук І.С.

   Луцюк Юлія Олегівна працює в школі 3 рік, але зарекомендувала себе, як дуже старанний, відповідальний та творчий вчитель. Всім дуже сподобався бібліотечний урок для учнів 2 класу на тему «Книжкове царство – мудре государство», під час якого учні були ознайомлені з правилами читання книжок, поведінки у бібліотеці. Було використано презентацію «З якої це казки?», мультфільм «Як Вова потрапив у книжку», інсценізація казки «Рукавичка».

   Також всі вчителі – предметники мали змогу побувати у неї на уроці німецької мови в 6 класі на тему «На кого ти схожий?» Урок пройшов дуже цікаво, всі діти працювали, що свідчить про те, що вчитель постійно дуже добре готується до уроків.

   Ляшук І.С., вихователь ГПД, працює у цій школі 1 рік, але зарекомендувала себе старанною, відповідальною, постійно прагне до самовдосконалення. Інна Сергіївна представила на тиждень відкритий виховний захід «Людина починається з добра», де використала різні форми роботи, чим дуже зацікавила дітей.   

 

   На протязі тижня педколектив школи мав змогу відвідати години спілкування у кожному класі:                      

 1 клас (Смольська І.Я.) Хвилина памяті «Вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні»;                                          

 2 клас (Хиць С.П.) – Конкурс ерудитів «Юні читайлики»;                                                                                 

 3 клас (Смольська В.М.) – Виховна година «Подорож у країну знань».

   Також було проведено конкурси дитячих малюнків : 2 кл. (Хиць С.П.) – «Захисники України», 4 кл. (Фісюк Б.В.) – «Я мрію», ГПД (Ляшук І.С.) – «Моя сім’я».

   На заключення роботи тижня 19.02. відбулось засідання членів ШМО вчителів початкових класів, на якому «працювала» творча лабораторія на тему «Інтерактивні методи навчання, як засіб розвитку читацького інтересу молодших школярів». Педагоги обговорили новинки педагогічної преси.

 

 

 

Переглядів: 652 | Додав: Yulia | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar